Kategorier
Aktuellt

Corona

Hur många miljoner inlägg på bloggar mm har inte handlat om Corona de senaste veckorna? Vem hade trott att ett nytt virus skulle kunna skapa sådan oreda i samhället? Allt, ja praktiskt allt handlar om detta nya nu. Slår man på radio eller TV, så är det i stort det enda som avhandlas. Jag kommer ihåg 1973, när Norrmalmstorgsdramat höll på samtidigt med att gamla kungen låg på sin dödsbädd. Då hade vi bara två TV-kanaler, men i princip all nyhetstid gick åt till att bevaka dessa två saker. Om inte jag minns fel så fick TV en “reprimand” för att de inte speglade andra saker samtidigt. I dag har vi betydligt fler TV-kanaler samt internettjänster. 1973 var bara en västanfläkt jämfört med detta.


Hur länge orkar vi att hålla oss underrättade? Hur länge orkar vi hålla oss isolerade? Vi stänger nog av TV:n före vi vågar oss ut, men förr eller senare sänker vi nog garden för smittan. Strax innan kaoset bröt ut var klimatet och flyktingkrisen i Syrien och Grekland hett stoff. Vem orkar bry sig om sådana triviala saker i dag?

2 svar på ”Corona”

Hej Inge!
Kul att hitta dig på nätet och att du reflekterar över
livets olika sidor! Ser att du flyttat åter till stan. En kram från en gammal (70+) arbetskamrat.

Hej! Lika kul att du hittade hit. Kramen återgäldas omgående. (I corona tider är väl en virtuell kram lika bra som en riktig…)

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: