Kategorier
Aktuellt Politik

Fluga på väggen

Jag skulle gärna vilja vara flugan på väggen, att i hemlighet kunna lyssna på vad som sägs. Hade jag kunnat det vore jag just nu på väg till Regeringskansliet, för att slå mig ned precis under taket i Maria Malmer Stenergards kontor. Jag skulle med stort intresse försöka komma underfund med hur många av förslagen som lämnar rummet är hennes eller partiets egna idéer, eller hur mycket som är den br… grå eminens som huserar i bakgrunden?

Tanken aktualiserades i morse när jag lyssnade på Ekot, när jag insåg att det som först lät som ett inslag i en nyårsrevy faktiskt var sant: Kvotflyktingar skall inte enbart bedömas utifrån skyddsbehov. Nu skall ett nytt kriterium införas: Anpassningsbarhet. Att fly från dödshot är inte tillräckligt längre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: