Kategorier
Klimat

Klimatångest

Vi har fått ett nytt begrepp, klimatångest. Ett begrepp vi instinktivt kopplar till Greta Thunberg. En person som på ett mirakulöst sätt fått världens uppmärksamhet och uppskattning. Men även hat och kritik. Det ligger i sakens natur. Tyvärr.

Min båtgranne på Öckerö hade synpunkter på henne. Han presenterade sig som forskare, kanske för att det skulle ge större trovärdighet i hans synpunkter. Hans synpunkter var milt uttryckt klimatskeptiska. Och Gretas segling till USA? Båten var allt annat än klimatsmart vid dess tillverkning, och det var bara ett jippo. Och hon var manipulerad av både det ena och det andra. Och så hade hon ju diagnoser…

Denne (självutnämnde?) forskare hade många belägg för att de vetenskapliga beläggen för klimatförändringen inte alls var så trovärdiga som det förespeglades. Bland annat tog han upp något han sett på nätet. Ett bevis för att vattennivåerna inte alls var på väg upp. Det fanns foton från en och samma plats nånstans i Bohuslän, där man kunde se att nivån faktiskt var lägre än, ja var det 40 år sedan. Man kunde se det på foton! Jag undrar om han hört talas om vattennivån varierar med lufttryck och vindar? Till och med tidvatten påverkar oss i Bohuslän.

Tyvärr slutade han aldrig att prata, hade jag inte sagt att jag var tvungen att gå hade jag nog stått där än.

HEJA GRETA!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: