Kategorier
livsstil Politik

Snart vänder det…

Snart har vi nått vintersolståndet. Det är inte bara när man bläddrar i tidningarnas rubriker som det känns som mörkast, astronomiskt är vi snart där.

Apropå tidningar så stannade jag upp vid en bokrecension idag:
Min kropp” av Emily Ratajkowski. En modell jag aldrig hört talas om, men som skrivit en bok om vad skönhet har betytt för henne.

Bild hämtad från Göteborgsposten utan tillstånd


Ett citat ur boken jag fastnade för var skrivet av konstteoretikern John Berger: ”Du målade en naken kvinna eftersom det behagade dig att se på henne, du satte en spegel i hennes hand och döpte målningen till Fåfänga”. Det vackra förpassas till att bli ett objekt.

Tänkvärt.

Till sist, jag tycker synd om Johan Persson. Kommer ni ihåg den bleke killen på skolgården som gjorde allt för att komma in i det tuffa gänget? Som sedan skrattade bakom hans rygg. Även om han, fysiskt, är en rese så blir nog hans eftermäle inte lika storslaget. Bland Liberaler i allmänhet, och de som inte var kåta på ministerposter i synnerhet, framstår han nog inte som en frälsare om fyra år.

Det som länder honom till heder är att han var modig nog, -eller var det en lapsus?- att medge att vallöften har en ”bäst före datum” fram till valdagen. Och skall vi vara ärliga har det gällt alla regeringar till dags dato, om än lite tydligare i år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: