Solförmörkelse

Solförmörkelse är en roman utgiven på Lava förlag 2023.
Författare: Inge Sehlin

FÖRLAGETS REDAKTÖRSSAMMANFATTNING

Solförmörkelse är en känslosam berättelse om trauman, skuld och försoning. Det är en väl skildrad historia om en familj i kris och minnen som aldrig bearbetats. Boken är både ett drama där Anna och hennes liv tar en dramatisk vändning när pappan blir sjuk efter att Anna försökt gå vidare från sin svåra uppväxt. Men det finns också ett mysterium som nystas upp allteftersom, vilket ger berättelsen en ökad nerv och närvaro.

Jag tycker att du lyckats bra framför allt med dina karaktärer. Man får omedelbart sympati för Anna som gör sitt bästa, trots att livet dittills inte varit så snällt mot henne. Att hon oroar sig för sin lillebror – och senare sin syster – visar på hennes stora hjärta. Då blir det också än mer mörkt och tungt när hon måste fatta ett beslut om njurtransplantationen. Det är en mycket svår situation som du skildrar väl.


Spridda kommentarer

Grattis och en eloge till den fina boken du skrivit. Jag får säga att du överträffat dig själv. Jag är särskilt imponerad av hur fint du fick till själva slutet. Mycket stilfullt.


Solförmörkelse” av Inge Sehlin är en skönlitterär bok som handlar om den unga kvinnan Anna och hennes familj samt socialtjänstarbetaren Bo. Anna har efter många mörka år lyckats lämna sin dysfunktionella familj för att försöka läka och skapa sig ett eget liv. Men det förflutna börjar komma ikapp, och hur har resten av Annas yngre syskon det egentligen? En anonym orosanmälan får Bo till att börja nysta i ärendet och vad det är som blivit dolt i det förflutna. En ny vändning medverkar till att Anna behöver göra ett svårt val och vad händer när väl sanningen kommer fram?
”Solförmörkelse” är en välskriven bok om ett ämne som berör och som är viktigt att lyfta. Trots innehållet är boken lätt att läsa och karaktärerna fängslande. Författaren kan verkligen med sin text frammana målande beskrivningar och känslostämningar. Detta är en författare som jag vill läsa mer av!

Boken får betyget 4/5 🌸🌸🌸🌸

flitigamyransbokhorna  på Instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait