NORDEN RUNT PÅ 80 LIMERICKAR

Hönan Berto B4PRESS 2024

Min förmåga att ta till mig lyrik är tyvärr rätt begränsad, något som bland annat en del av mina kursare från Kungälv nog kan intyga. Om det finns något som kan kallas ”Lyrisk dyslexi” så är jag en som har den diagnosen.

Det finns dock ett undantag: Limerickar! Jag både förstår och uppskattar dem. Jag köpte en samling för ett tag sedan, skrivna av Hönan Berto: Norden runt på 80 Limerickar (Författarnamnet kan tänkas vara en pseudonym). Det är en andra samlingsutgåva, den första hade hela världen som inspirationskälla. Ja, ni vet ju alla att i en limerick skall en geografisk plats skall finnas med?

Ett exempel från Hisingen, eller närmare bestämt Kville:


En höjdhoppare ifrån Kville
på världsrekord hade fått dille
en kväll blev han mätt
till 2,51
dessvärre var det promille.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait