Det du önskar ska du få – Lucy Cajliden

Visto Förlag 2023

Det var en bok jag först var på väg att lägga ifrån mig utan att läsa färdigt. Varför? Första delen var för mycket av feel-good karaktär, och på ett sätt jag inte uppskattade. Men sedan påmindes jag av det att i förordet står det att det inte är en feel-good, och jag fortsatte. Det ångrar jag inte. Boken, både i handling och språk ändrar karaktär i andra halvan. Helt plötsligt blev det för mig en både spännande och berörande läsning. Speciellt mot slutet gestaltas sorg och vanmakt på ett sätt jag sällan läser. Detta utan överdrivet dramatiska grepp, det bara kryper innanför huden.

Baksidestexten: Nina vill ha jobbet som chefredaktör. Erik längtar efter barn. Oscar vill bara att hans älskade systerdotter ska få fortsätta leva. De känner inte varandra, men snart kommer deras liv och öden vävas samman på ett obegripligt och grymt sätt. En sak har de dock gemensamt de har alla ägt samma lyckopeng, ett europeiskt mynt från Belgien, anno 1999. Alla har de hållit i pengen och önskat det de så innerligt vill ha och snart visar det sig att: Det du önskar ska du få!

Slutligen. Även en lyckopeng har två sidor. Jag ser fram mot mer läsning av Lucy i framtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait