Malma station – Alex Schulman

Bonniers förlag – 2023

Att skriva om böcker när man inte är helt överens med alla lyriska recensioner de fått är lite lurigt. En sådan är:
– ”Malma station” av Alex Schulman

Jag har läst en hel del av Schulman, han är en otroligt lättläst författare. Kan hantverket. Förra månaden läste jag ”Glöm mig”, en personlig och varm kavalkad av minnen om sin mor. En relation som inte var oproblematisk, inte minst på grund av hennes alkoholism. Mycket läsvärd även om jag ibland undrade hur mycket man kan lämna ut en annan månniska. Men det var med tillförsikt jag tog mig an Malma station.

Den har ett upplägg där tre tågresor vid olika tidpunkter, med olika människor går mot Malma station där det finns en gemensam nämnare. Intressant upplägg, men för mig blev det, ointressant? Bra personbeskrivningar, i grund och botten intressanta och gripande öden borde vara en vinstlott. För mig blev det inte det. Den var mest långsam med delvis oklara kopplingar mellan händelserna. Så, tyvärr blev det inte den läsupplevelse jag hoppats på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait